De website van Exotische Reizen Suriname belooft niets te veel. De aanleiding voor een bezoek aan Suriname was de Avondvierdaagse 2013 van Paramaribo, met daaromheen een bijzonder programma. Cultuur, geschiedenis, natuur en nog heel veel meer is op een bijzondere wijze aan ons gepresenteerd. De organisatie speelde goed in op de actualiteit, zo konden er programmapunten aan worden toegevoegd. In ons geval de bijzondere Voodoo Winti avond en een bezoek aan het Marron dorp Pikin Slee in de jungle van Suriname. Het gaat te ver om het hele programma op te sommen. Trouwens, de reisleider vertelde, dat je nooit twee keer het zelfde krijgt voorgeschoteld.

Over de 49ste AVD van Paramaribo heeft nog niemand in het gastenboek geschreven: geweldig om zo feestelijk te kunnen wandelen. Overal toeschouwers, muziek en vele prachtig, traditioneel geklede wandelaars in groepen. Hartverwarmend, om zoveel mensen, zo actief te zien met wandelen. Het tempo is niet te vergelijken met een Nederlandse 4 daagse. De sfeer is onvergetelijk feestelijk. Paramaribo op z’n best! De organisatie van Exotische Reizen Suriname heeft ook tijdens de wandelingen bijzonder goed voor ons gezorgd. Indien je Suriname beter wilt leren kennen, kan ik maar 1 tip geven, boek bij Exotische Reizen Suriname.

Maak je wensen kenbaar, je droomreis kan werkelijkheid worden. Houd rekening met het feit dat in Suriname alles anders kan lopen dan gepland. Maar, bij deze organisatie wordt het programma daardoor nog specialer. Zoek je in Suriname rust, natuur, cultuur, dolfijnen, apen, tropische vogels, planten, jungle, kaaimannen, Indianendorpen, Rasta-kunst, schildpadden, plantagetours, sulfa’s en nog heel veel meer; dan weet je nu waar je moet zijn. Mech Hendrix