VEILIG REIZEN DOOR DE JUNGLE

Veilig op vakantie naar Suriname

Op deze pagina vind je alles over gezondheid wat je moet weten over je reis naar Suriname.

• Gezondheid buiten Paramaribo (zie video onder)

• Jungle Zorgpas (COMING SOON)

• Algemene Gezondheid

• Coronavirus in Suriname

Jungle Zorgpas

Met jouw Jungle Zorgpas ben je in de jungle en op afgelegen gebieden verzekerd van medische hulp bij spoedeisende medische noodgevallen. De hulp kan verleend worden via de ambulance en de medische luchtdienst, een volledig uitgeruste Airbus helikopter. Daarnaast geniet je met jouw Jungle Zorgpas tot 40% korting op alle producten en diensten gedurende je vakantie.

Jouw exclusieve Jungle Zorgpas is gedurende jouw gehele verblijf in Suriname geldig en is alleen verkrijgbaar bij Exotische Reizen Suriname.

Bestel nu jouw Jungle Zorgpas voor slecht € 25,00

Algemene Gezondheid

Paramaribo is malariavrij, maar niet alle plaatsen in het binnenland. De plaatsen van onze jungletrip zijn wel malaria vrij. Je bent echter vrij om desondanks toch malariatabletten in te nemen. Ook dengue (knokkelkoorts) komt voor. Daarnaast raden wij vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aan. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Suriname redelijk tot goed zijn, is het wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Het leidingwater in Paramaribo is goed drinkbaar. Het (leiding)water in het binnenland wordt gepompt uit de rivieren. Wij raden het af om dit water te drinken en alleen water uit flessen te consumeren.

Om je tegen muskieten te beschermen raden wij je aan een anti muggen middel met het bestanddeel DEET mee te nemen. Klamboes zijn niet nodig. Tevens raden wij je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Zelf zijn wij ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

In sommige rivieren leven krokodillen, slangen en piranha’s. Wie geen gekke dingen doet en luistert naar de gids, is veilig.

Op vakantie naar Suriname!

Doe dat veilig en gezond!

 

Raadpleeg je plaatselijke gezondheidsdienst of het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in Suriname.