VEILIG REIZEN DOOR DE JUNGLE

Veilig op vakantie naar Suriname

Op deze pagina vind je alles over gezondheid wat je moet weten over je reis naar Suriname.

• Gezondheid buiten Paramaribo (zie video onder)

• Jungle Zorgpas (COMING SOON)

• Algemene Gezondheid

• Coronavirus in Suriname

Jungle Zorgpas – COMING SOON

Met jouw Jungle Zorgpas ben je in de jungle en op afgelegen gebieden verzekerd van medische hulp bij spoedeisende medische noodgevallen. De hulp kan verleend worden via de ambulance en de medische luchtdienst, een volledig uitgeruste Airbus helikopter. Daarnaast geniet je met jouw Jungle Zorgpas tot 40% korting op alle producten en diensten gedurende je vakantie.

Jouw exclusieve Jungle Zorgpas is gedurende jouw gehele verblijf in Surlenam geldig en is alleen verkrijgbaar bij Exotische Reizen Suriname.

Bestel nu jouw Jungle Zorgpas voor slecht € 25,00

Algemene Gezondheid

Paramaribo is malariavrij, maar niet alle plaatsen in het binnenland. De plaatsen van onze jungletrip zijn wel malaria vrij. Je bent echter vrij om desondanks toch malariatabletten in te nemen. Ook dengue (knokkelkoorts) komt voor. Daarnaast raden wij vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aan. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Suriname redelijk tot goed zijn, is het wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Het leidingwater in Paramaribo is goed drinkbaar. Het (leiding)water in het binnenland wordt gepompt uit de rivieren. Wij raden het af om dit water te drinken en alleen water uit flessen te consumeren.

Om je tegen muskieten te beschermen raden wij je aan een anti muggen middel met het bestanddeel DEET mee te nemen. Klamboes zijn niet nodig. Tevens raden wij je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Zelf zijn wij ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

In sommige rivieren leven krokodillen, slangen en piranha’s. Wie geen gekke dingen doet en luistert naar de gids, is veilig.

Coronavirus

Toelatingseisen voor volledig gevaccineerde passagiers:

 1. Geldige reisdocumenten (inclusief VISA voor visumplichtige personen)
 2. Een negatiefSARSCoV-2-PCR-testresultaat.
  Volledig gevaccineerde passagiers die reizen van een land met een HOOG RISICO moeten op de derde dag na aankomst in Suriname een SARS-CoV-2 ANTIGEN-test ondergaan op een officiële testlocatie van het ministerie van Volksgezondheid. Dit testresultaat dient bij vertrek uit Suriname als bewijs te worden overlegd.
 3. Bewijs van volledige vaccinatie voorCOVID-19.
 4. Niet-ingezetenen moeten een reisverzekering met COVID-19-dekking hebben en overleggen.

 

Toelatingseis voor passagiers vanuit Suriname naar Nederland

 • Vanaf dinsdag 8 februari geldt een quarantaineplicht voor ongeboosterden reizigers die terugkeren uit Suriname.
 • Alleen reizigers die minimaal zeven dagen voor hun terugreis een boosterprik hebben gekregen, hoeven niet verplicht in quarantaine.
  Wel moeten zij, net als alle andere reizigers, een negatieve coronatest kunnen laten zien bij aankomst. Een PCR-test mag bij vertrek maximaal 48 uur oud zijn, een sneltest niet meer dan 24 uur.

 

Maatregelen tegen verspreiding van het virus.

 • Draagt een mond- en neusbedekking buiten eigen huis, dit is verplicht in openbare ruimtes.
 • Houd 1,5 meter fysieke afstand aan.
 • Regelmatig handen wassen met zeep en water of gebruik een handsanitizer.
 • Laat je testen bij symptomen van covid.

 

Op vakantie naar Suriname!

Doe dat veilig en gezond!

 

Raadpleeg je plaatselijke gezondheidsdienst of het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in Suriname.