goede doelen

Begin het avontuur

Goede Doelen

Exotische Reizen Suriname hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bijdrage aan de gezondheid van de bewoners in de jungle en de natuur mag daarbij niet ontbreken.

Enerzijds maken wij, samen met onze gidsen, heldere afspraken met onze gasten die de jungle bezoeken om onze tours te verduurzamen. Anderzijds ondersteunt Exotische Reizen Suriname financieel een drietal organisaties die in het Amazonegebied hun werkveld hebben. Zij verrichten natuurbeschermingswerk en leveren medische gezondheid. De drie organisaties zijn:

Stichting Medische Zending Primary Healt Care Suriname, MZ

Stichting voor Natuurbehoud in Suriname, STINASU

Wereld Natuur Fonds, WNF

Met behulp van een klantbijdrage per boeking en een jaarlijkse donatie van Exotische Reizen Suriname worden lokale ontwikkelingsprojecten ondersteunt. Jouw boeking bij Exotische Reizen Suriname draagt daarom direct bij aan het welzijn van de Surinaamse natuur, het Amazone gebied en haar lokale bevolking de Marrons en Indianen.

Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname, MZ

MZ streeft naar het aanbieden van optimaal toegankelijke kwaliteitsgezondheidszorg in het binnenland van Suriname. MZ draagt zorg voor de bevordering van de gezondheid door gezondheidspromotie, gezondheidseducatie en gezondheidsvoorlichting. MZ werkt continu aan het verder ontwikkelen van toeleverings- en communicatiesystemen in de basisgezondheidszorg voor de bewoners in de jungle.

Stichting voor Natuurbehoud in Suriname, STINASU

De Stichting voor Natuurbehoud in Suriname is de toonaangevende en gezaghebbende natuurbeschermingsorganisatie die een wezenlijke bijdrage levert aan de bescherming van de natuur in Suriname door het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek, natuureducatie en natuurtoerisme. In beheer van de Stinasu is onder andere Brownsberg Natuurpark, Raleighvallen, Centraal Suriname Natuurreservaat, Galibi met haar zeeschildpadden, het Boven-Coesewijne-Natuurreservaat en Matapica.

De Stinasu heeft ook tot taak de Surinaamse samenleving bewust te maken van het grote belang van de natuurbescherming, en geeft daarom publicaties uit voor het publiek, vooral voor scholen. Stinasu zegt: Natuurbehoud is Zelfbehoud!

Wereld Natuur Fonds, WNF

De Amazone is met niets te vergelijken. Het is ongrijpbaar. Onvoorstelbaar dat het bestaat. Het is ontzagwekkend mooi en ontzettend belangrijk. Voor de dieren die er leven. Maar ook voor de mensen.

Meer dan 30 miljoen mensen uit 350 inheemse groepen wonen in de Amazone. Ze zijn afhankelijk van de natuur voor hun inkomen, onderdak en medicijnen. Alle bewoners rekenen op de natuurlijke kracht van de Amazone voor water, voedsel en levensonderhoud.

De Amazone geeft je leven! De Amazone geeft je frisse luch ! De Amazone geeft je water! De Amazone geeft je voedsel!

De Amazone geeft, geef de Amazone vandaag nog iets terug. Help het Wereld Natuur Fonds dit wonder te beschermen.

 

Wij danken je hartelijk voor jouw bijdrage aan de genoemde organisaties door te kiezen voor het reizen met Exotische Reizen Suriname.

Waar wacht je nog op?