Op vakantie naar Suriname, hoe begin je eraan? We kwamen Stephen tegen op een reisbeurs in Nederland. Zijn enthousiasme en persoonlijke aanpak viel ons op tussen alle andere aanbieders. De pret begon met een tafelgesprek, waarbij hij echt luisterde naar onze wensen en dromen. Het was duidelijk dat hij wist waarover hij sprak en ons ook echt de best mogelijke vakantie wilde geven. Door covid was het even wachten voor we eindelijk echt mochten vertrekken, maar het was het wachten meer dan waard!

Bij aankomst werden we persoonlijk opgewacht en begroet. Werkelijk alles was voor ons geregeld, terwijl we toch het gevoel van een authentieke en niet toeristische vakantie beleefd hebben. De drukte van Paramaribo, de verlaten plantages, de treurige geschiedenisverhalen en het rijke culturele verleden. Werkelijk alles is aan bod gekomen. Met als kers op de taart een trip naar het binnenland, waarbij we echt het gevoel hadden dat we even terug in de tijd gingen. Maar een paar uur elektriciteit per dag, verse vis uit de rivier, baden in de rivier, heerlijk verse vruchten, slapen in authentiek hutje en geen auto’s te bespeuren. Prachtige tochten door de jungle, aapjes rond ons heen, lachende en spelende kinderen in het water. Het gevoel is onbeschrijflijk.

Suriname is zo’n prachtig land dat zo veel te bieden heeft. We hebben al zo veel gezien en beleefd, maar hebben eigenlijk nog maar een klein stukje ontdekt. Dit smaakt naar meer! Groetjes, Hanne en Jan