Na een bezoek aan de Vakantiebeurs voor bijzondere reizen in de Beurs van Berlage te Amsterdam, begin januari 2015,  viel onze keus op een rondreis naar Suriname via Exotische Reizen Suriname. Het meest sprak ons de ‘Freek Vonk’ achtige tour aan met slapen in de jungle en dieren spotten. Dit omdat je met deze avontuurlijke reis ook Paramaribo, de oost-, westkant en de jungle van Suriname zou bezoeken. Op deze manier krijg je in drie weken een redelijk compleet beeld van het land. Ook het feit dat de reis tussentijds aan datgene wat zich voordeed en in onderling overleg aan de wensen van de reizigers aangepast kon worden sprak ons aan.

Het waren drie weken van een rollercoaster aan ervaringen, de verschillende culturen, de vriendelijke mensen, de natuur en de dieren……. we kunnen nog wel doorgaan. Wij hebben wel het geluk gehad dat wij de reis voor een deel bij andere groepen aansloten en grotendeels met z’n tweeën (de ene keer met 1 gids en tijdens de jungle tocht zelfs met twee gidsen) hebben gedaan. Wat de reis ook speciaal maakte was de betrokkenheid van Stephen Brug. Vaak de gids of ons nog bellend of alles goed en naar wens ging. Ook de bezorgdheid toen bleek dat we geen pijnstillers genoeg hadden was geen probleem en werd door Stephen voor gezorgd. Bijzonder ook het Paasontbijt (met paaseitjes!), de kerkdienst waar Stephen voor de kerk en de kinderen een attentie in de vorm van een heel groot blok ijs had gezorgd. Het ijs werd geschaafd, schaafijs, een soort slush puppy………. ook hier kunnen we nog wel doorgaan.

Het is inmiddels alweer vier weken geleden dat wij terug zijn uit Suriname en we genieten nog steeds na van onze belevenissen. Daarnaast hebben we je betrokkenheid als heel bijzonder ervaren! Langs deze weg bedanken wij de onvermoeibare en betrokken Stephen voor alles! Wij hebben een onvergetelijke reis meegemaakt en kijken hier met ontzettend veel plezier op terug. Hartelijke groet en liefs, Paul en Lia de Ridder